poniedziałek, 22 października 2018

Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i pomidorem



sałatka z mozzarellą, sałatka z tuńczykiem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszynluciano,blog kulinarny,salatka włoska,


Sałatki to zdecydowanie moja słabość. Każda jest inna i każda ma w sobie jeden szczegół, na który mam zawsze ochotę. Dziś padło na tuńczyka. Sałatkę przygotujesz bardzo szybko . Jest pyszna i moje dzieci zajadają się nią zawsze bez gadania.


Składniki
  • mix Twoich ulubionych sałat
  • ogórek gruntowy
  • pomidor malinowy
  • mozzarella u mnie male serduszka
  • oliwa z oliwek
  • biały i czarny sezam
  • świeża bazylia
  • sól himalajska
  • tuńczyk w kawałkach w zalewie naturalnej


Miź sałat rozłóż na dużym talerzu.
Dodaj ogórka ,pomidora. Na wierzch połóż tuńczyka odsączonego z zalewy. Delikatnie posól, dosmacz oliwą i posyp sezamem. Dodaj świeżą bazylię. Przed podaniem połóż serduszka mozzarelli. Kolacja gotowa!
Smacznego!

sałatka z mozzarellą, sałatka z tuńczykiem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszynluciano,blog kulinarny,salatka włoska,


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !