3 BIT





Kochani,dzis zrobimy ciasto - 3 BIT - jest proste, a przede wszystkim bez pieczenia! I kazdemu sie uda a radosc z takiego 3 Bit-a jest ogromna- szczegolnie radosc dzieciakow bezcenna.




Skladniki - 
ok.400 g herbatnikow- petitki
krakersy
puszka masy krowkowej
kostka masla
2 budynie smietankowe bez cukru
pol litra smietanki kremowki do ubijania 30 %
2 fixy do smietany
tabliczka gorzkiej czekolady...

Najpierw gotujemy budyn...




Zeby nie bylo grudek i zeby budyn byl gladziutki, caly czas go miksuje ,nie uzywam lyzki. 
Jestem wtedy pewna ze budyn mi sie "nie przyczepi" do dna i nie przypali.


tak zmiksowany podczas gotowania budyn bedzie zawsze delikatny i gladziutki!


Nastepnie gotowy budyn przykrywamy folia spozywcza ,aby nam sie nie pojawil gruby kozuch i wynosimy np.na parapet i czekamy az calkowicie ostygnie




Nastepnie bierzemy maslo i robotem na pelnych obrotach miksujemy do uzyskania gladkiej puszystej masy


Do masy maslanej lyzka po lyzce dodajemy zimny budyn i miksujemy 



Miedzyczasie wkladamy puszke masy krowkowej do kapieli wodnej i podgrzewamy aby nam sie "roztopila" i aby latwo ja bylo rozsmarowac na herbatniczkach


Gotowa mase budyniowa wkladamy na chwilke do lodowki 


Na blasze ukladamy herbatniki 


... a na nich delikatnie rozsmarowywujemy mase krowkowa 



Na masie krowkowej ukladamy warstwe krakersow a na krakersach rozsmarowywujemy mase budyniowa



Na mase dajemy tym razem herbatniki 



Odstawiamy do lodowki gdyz bedziemy ubijac smietane na sztywno z dodatkiem dwoch fiksow do smietany ( nie musimy dodawac cukru do bitej smietany gdyz 3 BIT jest wystarczajaco slodki przez budyn oraz mase krowkowa)


Gotowa bita smietane nakladam na herbatniki i rozsmarowywuje dokladnie


Wkladam do lodowki i zabieram sie za miksowanie-blenderowanie czekolady , ktora to posypie bita smietane po wierzchu...





I tak gotowy 3 BIT wkladam do lodowki. Najlepiej zeby sobie "lezakowal" w lodowce na najwyzszym poziomie ( nic na niego wtedy nie spadnie i nie bedzie nas kusilo ) okolo 2 dni. Po tym czasie jest najsmaczniejszy, ale jak sie komus spieszy to wystarczy zostawic go na jedna noc!
Ja swojego wkladam do lodowki...i smacznego !














Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!