3 BIT
Kochani,dzis
zrobimy ciasto - 3 BIT - jest proste, a przede wszystkim bez
pieczenia! I kazdemu sie uda a radosc z takiego 3 Bit-a jest ogromna-
szczegolnie radosc dzieciakow bezcenna.
Skladniki -
ok.400
g herbatnikow- petitki
krakersy
puszka
masy krowkowej
kostka
masla
2
budynie smietankowe bez cukru
pol
litra smietanki kremowki do ubijania 30 %
2
fixy do smietany
tabliczka
gorzkiej czekolady...
Najpierw gotujemy budyn...
Zeby
nie bylo grudek i zeby budyn byl gladziutki, caly czas go miksuje
,nie uzywam lyzki.
Jestem
wtedy pewna ze budyn mi sie "nie przyczepi" do dna i nie
przypali.
tak
zmiksowany podczas gotowania budyn bedzie zawsze delikatny i
gladziutki!
Nastepnie
gotowy budyn przykrywamy folia spozywcza ,aby nam sie nie pojawil
gruby kozuch i wynosimy np.na parapet i czekamy az calkowicie
ostygnie
Nastepnie
bierzemy maslo i robotem na pelnych obrotach miksujemy do uzyskania
gladkiej puszystej masy
Do
masy maslanej lyzka po lyzce dodajemy zimny budyn i miksujemy
Miedzyczasie
wkladamy puszke masy krowkowej do kapieli wodnej i podgrzewamy aby
nam sie "roztopila" i aby latwo ja bylo rozsmarowac na
herbatniczkach
Gotowa mase budyniowa wkladamy na chwilke do lodowki
Na blasze ukladamy herbatniki
... a na nich delikatnie rozsmarowywujemy mase krowkowa
Na masie krowkowej ukladamy warstwe krakersow a na krakersach rozsmarowywujemy mase budyniowa
Na mase dajemy tym razem herbatniki
Odstawiamy
do lodowki gdyz bedziemy ubijac smietane na sztywno z dodatkiem dwoch
fiksow do smietany ( nie musimy dodawac cukru do bitej smietany gdyz
3 BIT jest wystarczajaco slodki przez budyn oraz mase krowkowa)
Gotowa bita smietane nakladam na herbatniki i rozsmarowywuje dokladnie
Wkladam do lodowki i zabieram sie za miksowanie-blenderowanie czekolady , ktora to posypie bita smietane po wierzchu...
I
tak gotowy 3 BIT wkladam do lodowki. Najlepiej zeby sobie "lezakowal"
w lodowce na najwyzszym poziomie ( nic na niego wtedy nie spadnie i
nie bedzie nas kusilo ) okolo 2 dni. Po tym czasie jest
najsmaczniejszy, ale jak sie komus spieszy to wystarczy zostawic go
na jedna noc!
Ja
swojego wkladam do lodowki...i smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!