Golabki bez piòrek
Kazdy z nas kocha golabeczki . Dlatego tutaj podaje przepis na prosta i szybka wersje . Inaczej nie zanczy gorzej a wrecz przeciwnie.
Składniki:
1
kg kapusty białej,
50
dag mielonego mięsa,
1/2
szklanki kaszy manny,
1
1/2 szklanki ryżu,
4
jajka,
1
przecier pomidorowy,
sól,
pieprz,
ziarenka
smaku
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski. Dodać surowe mięso mielone, kaszę mannę, jajka, surowy ryż oraz przyprawy.( Ryz mozna zastapic kasza ) Mozna dodac troszke smazonych grzybow...wszystko zalezy od naszej fantazji ... Formować gołąbki i piec na oleju na złoty kolor.
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć. Sos nie musi byc pomidorowy. Jesli dodamy grzyby , robimy sos grzybowy.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!