Tortiglioni z pesto rosso
-tortiglioni badz penne - makaron
-oliwa z oliwek Goccia d Oro
- pesto rosso- Goccia d Oro
-swieza bazylia - jesli mamy
-parmezan do posypania lub inny wyrazny ser zolty
Pesto rosso to nic innego jak suszone na sloncu pomidory ...w oliwie :-) Jest to pesto alla siciliana.
To bedzie bardzo szybki i prosty obiad ale godny kazdego podniebienia :-)
Makaron ugotowac al dente. Odcedzic, wysypac na duza patelnie posmarowana wczesniej oliwa i zabkami czosnku.
Lekko podgrzewamy makaron i potrzasamy nim tak aby oliwa dokladnie go pokryla i zapobiegala sklejaniu
Nastepnie wykladamy na makaron bezposrednio ze sloiczka pesto rosso Goccia d Oro.
Potrzasamy patelnia aby pesto dokladnie okleilo makaron
Posypujemy serem by ten sie nam ladnie roztopil
Potrzasamy, w razie potrzeby skrapiamy jeszcze oliwa z oliwek i gotowe. smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!