Fusilli MALMA z pieczarkami , skwarkami oraz czosnkeim niedzwiedzim



Za godzinkę ma wpaść głodny gość ! Panika? Absolutnie.

Bedą nam potrzebne-

  • pieczarki
  • kiełbaska bądz boczek, ja miałam to i to
  • fusilli MALMA bo się nie rozpadają, bo można na nich pracować, można je odgrzewać kilkakrotnie , można je przewracać i mieszać...a one i tak pozostaną sprężyste i al dente.
  • przyprawa suszony pomidor z czosnkiem niedzwiedzim
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki mniej więcej
  • olio extravergine d'oliva
  • tarty parmezan bądz grana padano
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • kawałeczek czerwonej papryki świeżej 


Podsmażamy pieczarki z boczkiem i / lub kiełbasą, dodajemy koncentrat pomidorowy zmieszany z wodą , solą, pieprzem. Dusimy pod przykryciem.Następnie dosypujemy 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem niedzwiedzim , przykrywamy dusimy. W razie czego dolewamy jeszcze wody i łyżkę oliwy z oliwek.





Gotujemy fusilli MALMA al dente, odcedzamy.

 
Wrzucamy na dużą patelnie z odrobiną masła. Wlewamy bardziej wodnistą część sosu, mieszamy. Nakładamy na talerz, posypujemy tartym serem i dodajemy świeże listi bazylii. Gotowe danie w bardzo szybko ! Jeśli chcemy aby było pikantniejsze dodajemy czosnek oraz oliwę z oliwek Goccia d'Oro czosnek i peperoncino .Posypujemy łyżką świeżej papryki czerwonej dla koloru i smaczku !
Nie zapomnijmy podać wytrawnego wina!

Smacznego!




Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!