Fusilli MALMA z pieczarkami , skwarkami oraz czosnkeim niedzwiedzim
Za
godzinkę ma wpaść głodny gość ! Panika?
Absolutnie.
Bedą
nam potrzebne-
- pieczarki
- kiełbaska bądz boczek, ja miałam to i to
- fusilli MALMA bo się nie rozpadają, bo można na nich pracować, można je odgrzewać kilkakrotnie , można je przewracać i mieszać...a one i tak pozostaną sprężyste i al dente.
- przyprawa suszony pomidor z czosnkiem niedzwiedzim
- koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki mniej więcej
- olio extravergine d'oliva
- tarty parmezan bądz grana padano
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- kawałeczek czerwonej papryki świeżej
Podsmażamy
pieczarki z boczkiem i / lub kiełbasą, dodajemy koncentrat
pomidorowy zmieszany z wodą , solą, pieprzem. Dusimy pod
przykryciem.Następnie dosypujemy 2 łyżeczki suszonych pomidorów z
czosnkiem niedzwiedzim , przykrywamy dusimy. W razie czego dolewamy
jeszcze wody i łyżkę oliwy z oliwek.
Gotujemy
fusilli MALMA al dente, odcedzamy.
Wrzucamy
na dużą patelnie z odrobiną masła. Wlewamy bardziej wodnistą
część sosu, mieszamy. Nakładamy na talerz, posypujemy tartym
serem i dodajemy świeże listi bazylii. Gotowe danie w bardzo szybko
! Jeśli chcemy aby było pikantniejsze dodajemy czosnek oraz oliwę
z oliwek Goccia d'Oro czosnek i peperoncino .Posypujemy łyżką świeżej papryki czerwonej dla koloru i smaczku !
Nie
zapomnijmy podać wytrawnego wina!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!