Kasza gryczana i ...Euforia!


Obiad dietetyczny bogatoresztkowy dla mojej córeczki. I dla każdego , kto się chce troszkę podładować pozytywnie oraz usunąć resztki ze swojego organizmu, pisząc ładnie.



Będzie to euforyczna dietetyczna kasza gryczana. Ja kaszę gryczną uwielbiam, a już sama wiedza, o jej dobroczynnościach nakręca mnie bardziej.

Składniki
-kasza gryczana prażona najlepiej w torebkach- mniej zachodu i zawsze wychodzi idealnie sypka.
-1 ząbek czosnku
-prażone ziarna EUFORIA od Ziarenkowo około 5 łyżek
-oliwa z oliwek zawsze extra vergine
-3 lyżki siekanego koperku
-pomidor
U mnie dodatkowo marynowana sałatka na zimę, o której pisałam tutaj

A prosto z lodówki ,taka sałatka,jest super ..i do tego właśnie dania!
Oraz kawałek wołowego mięska gotowanego na parze. Ogórek kiszony.
Mnie do kaszy zawsze ciągnie na octowo, kiszono.

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. 


Wsyp do naczynia, dodaj ziarna prażone Ziarenkowo EUFORIA-jak sie cieszyć to z przytupem!- są to mieszanki doskonale wyważone, dzięki którym będziesz miał pewność ,że nie dodasz czegoś za dużo bądz za mało...

Dodaj koperek i przeciśnięty przez praskę ząbek czosku. Dokładnie wymieszaj, dodaj oliwe z oliwek tyle ile lubisz.

Wyłóż na talerz, dodaj dodatki jakie lubisz. Kasza i ziarna w takiej diecie są najważniejsze. A dodatek parmezanu lub grana padano na kaszę to już prawdziwe odkrycie!
Dodatki to już kwestia indywidualnego smaku.
Smacznego...ale przede wszystkim
NA ZDROWIE!


Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB






Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!