Krokieciki z młodej kapuchy
Oto i chętka na krokiety przyszła.Krokiety z młodej kapuchy!
-1
główka młodej kapusty
-2 cebule
-Sól, pieprz,
-ulubione przyprawy
-2 cebule
-Sól, pieprz,
-ulubione przyprawy
-trochę
ziarenek od Ziarenkowo
-pomidor
-pomidor
-ogórek
Ciasto na naleśniki
-2 szkl. mąki
-2 jajka
--1 szkl.wody
1 szkl. mleka
-½ łyżeczki soli
+jajo
roztrzepane i bułka tarta do obsmażenia
Ze
składników na ciasto przygotowujemy masę naleśnikową i smażymy
naleśniki na złoty kolor,odstawiamy. . Kapustę szatkujemy i
gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem wegety do miękkości.
Odsączmy i wyciskamy nadmiar wody.Na patelni podsmażamy cebulę
drobniutko pokrojoną i dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku solą,
pieprzem . Nadzienie powinno być dość pikantne. Każdy naleśnik
nadziewamy kapustą i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z pomidorem,
ogórkiem i ziarenkami od Ziarenkowa!
Jeśli
potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej
ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48
733 926 555
lub
napisz przez FB
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!