Wegetariańskie antipasto



Zrobiłam dzisiaj przekąskę wegetariańską i muszę przyznać, że połączenie tych smaków bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło! Gdy spróbowałam pasty węgierskiej , sama w sobie jakoś mi nie podeszła. Musiałam z nią pokombinowac trochę i niezle mi to wyszło, gdyż wszystkie smaki są teraz doskonale wyważone i nikt nie domyśliłby się nigdy ,że to wszystko jest 100 % roślinne !

Potrzebne będą
-ciabatta z oliwkami zielonymi
-pasta węgierska Polsoja
-tofu marynowane Polsoja
-suszone pomidory w oleju
-listki bazylii
-oliwki




Pokrój ciabattę na kromeczki i ugriluj na patelni do grillowania. Następnie ugrilluj plastry tofu marynowanego.
Kromeczki posmaruj pastą węgierską, a na każdej połóż kawałeczek grillowanego tofu.


Dodaj kawałki suszonego pomidora i oliwki. Gdzieniegdzie listek bazylii.



Chrupiąca i soczysta przekąska , pełna charakterku gotowa ! Szybko, smacznie, zdrowo, inaczej !

Jeśli jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to polubcie Polsoja na Fb TUTAJ , gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat zdrowego odżywiania . Zapraszam również na oficjalną stronę  POLSOJA TUTAJ

Komentarze

  1. Pyszności, po prostu pyszności!!! :) Kocham takie smaki.

    Zapraszamy do nas, do kuchni matki i jej córki:
    www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!