Wegetariańskie antipasto
Zrobiłam
dzisiaj przekąskę wegetariańską i muszę przyznać, że
połączenie tych smaków bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło! Gdy
spróbowałam pasty węgierskiej , sama w sobie jakoś mi nie
podeszła. Musiałam z nią pokombinowac trochę i niezle mi to
wyszło, gdyż wszystkie smaki są teraz doskonale wyważone i nikt nie
domyśliłby się nigdy ,że to wszystko jest 100 % roślinne !
Potrzebne
będą
-ciabatta
z oliwkami zielonymi
-pasta
węgierska Polsoja
-tofu
marynowane Polsoja
-suszone
pomidory w oleju
-listki
bazylii
-oliwki
Pokrój
ciabattę na kromeczki i ugriluj na patelni do grillowania. Następnie
ugrilluj plastry tofu marynowanego.
Kromeczki
posmaruj pastą węgierską, a na każdej połóż kawałeczek
grillowanego tofu.
Dodaj
kawałki suszonego pomidora i oliwki. Gdzieniegdzie listek bazylii.
Chrupiąca
i soczysta przekąska , pełna charakterku gotowa ! Szybko, smacznie,
zdrowo, inaczej !
Jeśli
jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to
polubcie Polsoja na
Fb TUTAJ ,
gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat
zdrowego odżywiania . Zapraszam
również na oficjalną stronę POLSOJA
TUTAJ
Pyszności, po prostu pyszności!!! :) Kocham takie smaki.
OdpowiedzUsuńZapraszamy do nas, do kuchni matki i jej córki:
www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com