DIAMANT-owa przyjemność
Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przyjemna i słodka niespodzianka od Firmy Diamant. W przesyłce znalazłam kubek, kandissticks lodowy oraz syrop trzcinowy złocisty.
Postanowiłam
wykorzystać obydwa oddając się rytuałowi picia wyjątkowej
caffe-latte. Lub jak kto woli capuccino.
Przez
lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z
syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to
popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą
,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania.
Napisze
pokrótce o mieszadełkach oraz syropie Diamant.
KANDISSTICKS LODOWY- to bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują się i uatrakcyjniają serwowanie zimnych i gorących napojów, podkreślając ich walory smakowe.
Białe
słodzidełka podkreślają naturalny aromat owoców w egzotycznych
drinkach
i koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadając
jej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania będziecie się oddawać niewątpliwie oblizywaniu skrzących się jak Swarovski kryształków.
i koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadając
jej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania będziecie się oddawać niewątpliwie oblizywaniu skrzących się jak Swarovski kryształków.
Mieszadełka
pakowane są w smukłe kartoniki
po 6 sztuk.
Nie
zawierają sztucznych barwników i konserwantów.
Jeśli
chodzi o Syrop
Trzcinowy Złocisty 200g to
w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop
znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale
sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast,
w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także
baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących
napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi
smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu
ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu.
Pakowany
w poręczną butelkę PET.
Produkt
nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.
Przystąpmy
zatem do sporządzenia włoskiej kawy ze spienionym mlekiem .
Zaparz
kawę w ekspresie lub w moka.
Do
ulubionej filiżanki lub kubka wlej swoją kawę.
Dodaj
łyżeczkę syropu Diamant złocistego , aby wydobyc głębię i smak
ulubionej kawy.
Spień
mleko.
Dodaj
powoli do kawy.
Wyciąg
delikatnie mieszadełko z pudełka, zobacz jak niepowtarzalnie
eleganckie i misterne są kryształki DIAMANT-owe!
Włóż
mieszadełko do swojej kawy, mieszaj..
Mieszając
uwolnisz z kryształków długo oczekiwaną słodycz.
Taka
kawa zupełnie inaczej smakuje . Jej głębia poruszy Ciebie i Twoich
gości. Podana tak elegancko nawet w zwykłym kubeczku będzie
znakiem wyjątkowego ciepła i szacunku jaki mamy do gościa.
Albo
do siebie.
Smacznego
!
Na taką kawke to ja się wpraszam :-)
OdpowiedzUsuńWpadaj mam jeszcze 5 mieszadełek ! I duuuużo kawy!
Usuńno no nigdzie nie widzialam takiego mieszadełka,może gdzies sie trafi
OdpowiedzUsuń