DIAMANT-owa przyjemność


Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przyjemna i słodka niespodzianka od Firmy Diamant. W przesyłce znalazłam kubek, kandissticks lodowy oraz syrop trzcinowy złocisty. 




Postanowiłam wykorzystać obydwa oddając się rytuałowi picia wyjątkowej caffe-latte. Lub jak kto woli capuccino.
Przez lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą ,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania.
Napisze pokrótce o mieszadełkach oraz syropie Diamant.


KANDISSTICKS LODOWY- to bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują się i uatrakcyjniają serwowanie zimnych i gorących napojów, podkreślając ich walory smakowe.


Białe słodzidełka podkreślają naturalny aromat owoców w egzotycznych drinkach
i koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadając
jej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania będziecie się oddawać niewątpliwie oblizywaniu skrzących się jak Swarovski kryształków.
Mieszadełka pakowane są w smukłe kartoniki po 6 sztuk.

Nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.

Jeśli chodzi o Syrop Trzcinowy Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu. 
Pakowany w poręczną butelkę PET.
 Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Przystąpmy zatem do sporządzenia włoskiej kawy ze spienionym mlekiem .

Zaparz kawę w ekspresie lub w moka.
Do ulubionej filiżanki lub kubka wlej swoją kawę.

Dodaj łyżeczkę syropu Diamant złocistego , aby wydobyc głębię i smak ulubionej kawy.



Spień mleko.


Dodaj powoli do kawy.


Wyciąg delikatnie mieszadełko z pudełka, zobacz jak niepowtarzalnie eleganckie i misterne są kryształki DIAMANT-owe!



Włóż mieszadełko do swojej kawy, mieszaj..
Mieszając uwolnisz z kryształków długo oczekiwaną słodycz.


Taka kawa zupełnie inaczej smakuje . Jej głębia poruszy Ciebie i Twoich gości. Podana tak elegancko nawet w zwykłym kubeczku będzie znakiem wyjątkowego ciepła i szacunku jaki mamy do gościa.
Albo do siebie.


Smacznego !


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!