Chleb z maszyny
Zrobiłam
po raz pierwszy chleb w maszynie do robienia chleba.
Maszynę
pożyczyłam od bratowej, bo interesował mnie smak i ogólnie byłam
ciekawa jak to jest, włożyć wszystko do środka, zamknąć pokrywę
i sobie pójść po prostu na 3 i pół godziny.
A następnie wrócić
i zastać chleb upieczony.
Do
upieczenia mojego pierwszego chleba użyłam
mąki
pszennej typ 500, mąki żytniej 720 oraz pszennej graham typ 1850 i
razowej 2000 Młyn Kopytowa
Ogólnie
z czterech mieszanek mąk musiałam mieć 650 g mąki ogólnie.
Zachciało mi się super razowego chleba.
I
super razowy chleb mi wyszedł. Bo do upieczenia chleba w maszynie
potrzebujemy tylko mąki, oleju, soli,cukru ,drożdży suszonych.
Pierwszą
krome chleba zjadłam z serem topionym truflowym Lactima
Posmarowalam
nim obficie kromę, bo kromy są wielkie. Wystarczy spokojnie jedna!
Położyłam
dość sporo roszponki, która uwielbiam.Marynowane cebulki i pomidor
suszony na dokładkę.
Zaparzyłam
aromatycznej herbatki malinowej z serii classic BiFix .
Herbatka
malinowa doskonale gasi pragnienie. Ze względu na przyjemny smak i
delikatny aromat jej picie jest prawdziwą przyjemnością. W
chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a
podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Owoce maliny
są naturalnym źródłem witamin: C, A, B2, PP, mikroelementów i
soli mineralnych. To doskonały dodatek w profilaktyce oraz leczeniu
przeziębień. Zawarte w malinach substancje wykazują działanie
przeciwgorączkowe i oczyszczające.
Posłodziłam ją syropem trzcinowym !
Nie
pozostaje mi nic innego jak życzyć wszystkim- smacznego !
Pyszna kanapeczka, uwielbiam roszponkę :-)
OdpowiedzUsuń