Pożywne śniadanie- optymistycznie kolorowe



Zasypało kompletnie miasto, pod białą pierzynką znalazło się dosłownie wszystko. Pada w końcu biały puch. A u mnie na śniadanie bardzo kolorowo. I miseczka nadziana zdrowiem.

Składniki
-mleko u mnie Alpro


-płatki kukurydziane
-rodzynki korynckie
-Słoneczne Pola od Ziarenkowo
-nasiona babki płesznik
-kakao naturalne do posypania Skworcu
-mieszanka studencka Skworcu
-nasiona Chia – szaławia chiszpańska Skworcu


Nasiona chia zawierają duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 [Ich stężenie wynosi ok. 60%].
  • Nasiona chia są źródłem żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Zawierają witaminę E i witaminy z grupy B.
  • Działanie nasion chia polega m.in. na spowolnieniu wchłaniania cukrów i regulacji ich poziomu we krwi. Dlatego są one dobre dla diabetyków.
  • Nasiona chia wchłaniają i zatrzymują wodę w organizmie. Prowadzi to, jak w przypadku spożywania siemienia lnianego, do zapewnienia uczucia sytości.
  • Regularne spożywanie nasion chia usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego i korzystnie wpływa na strukturę kości i mięśni.
Podgrzej mleko Alpro.Dość mocno. Do miseczki wsyp płatki oraz ziarenka od Ziarenkowo.

Wsyp wszystkie pozostałe skladniki i wymieszaj.


Dodaj rodzynek korynckich.

Zalej dość ciepłym mlekiem. Wymieszaj. Smacznego !



Śniadanie gotowe!




Komentarze

  1. Pyszne, zdrowe śniadanko, wygląda bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne śniadanko i bardzo kolorowe :-) w sam raz aby dobrze zacząć dzień :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!