Ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej- suszone pomidory, czosnek , bazylia !




Kochani, po raz kolejny zawitał do mnie ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej. 4 kilogramy wspaniałego sera, który ...przyznam się szczerze wywołał u mnie lawinę wspomnień.


Nie miałam pojęcia , że ser Pani Czesławy Zarzeckiej zadziała na mnie w ten sposób.
To ser , który odświeżył mi pamięć.
W Condove-prowincja Turyn, odbywają się co roku festiwale serów.
Ten ser jest potwierdzeniem, że można mieć pasję, że można chronić kulturę, że można chcieć coś robić dla rozwoju polskich regionów.
Ser Koryciński Czesławy Zarzeckiej to ser Podlasia. To towar przedni i warty wspominek. Identyczne niemal jadłam właśnie w Piemoncie, bo tam ludzie żyją głównie z serów i wina.
Wcześniej jednak miałam do czynienia z takowym na Sycylii. Z tą zasadniczą różnicą , że na Sycylii ser takowy był z mleka owczego ,a nie krowiego.



Więcej o serach Pani Czesławy zarzeckiej poczytacie sobie KONIECZNIE TUTAJ , na serio warto !
Do mnie przyjechał ser swojski koryciński z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią.


W ofercie znajdują się różne sery.
Lecz ja nie bez powodu wybrałam ten właśnie ser!
Ale o tym niedługo !
Zaproponuje Wam coś extra sycylijskiego, z domu mojej teściowej. Proste w wykonaniu, pyszne i tradycyjne. Połączymy dwa Państwa i wykombinujemy troszkę wspomnień!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!