Sycyliska pizza „z czym popadnie”
Zapraszam
na kolejną pizzę, tym razem „otwartą”, prostokątną, dużą.
Z czym popadnie.Bo możesz dać co masz.
Ciasto
-1
łyżeczka suchych drożdży
-120
ml letniej wody
-250
g mąki pszennej 500 MŁYN KOPYTOWA
-2
łyżki oliwy z oliwek OLITALIA
-pół
łyżeczki soli
Z
podanych składników wyrób ciasto i wstaw na 2 godziny do lodówki
w zamknietym naczyniu.Ciasto wyrasta na zimno.
Nadzienie
-sos
pomidorowy lub pomidory w puszce
-oliwki
-suszone
pomidory Ponti od INDEXFOOD
-oliwa
z oliwek OLITALIA od INDEXFOOD
-pomidorki
koktailowe
-ser
rycki wędzony Ramzes
-ser
topiony Gouda LACTIMA
-pieczarki
marynowane
-listki
bazylii poszarpane
Rozwałkuj
ciasto i połóż na blasze z papierem do pieczenia. Rozsmaruj oliwe
z oliwek i dodaj sos pomidorowy. Na wierzch wszystkie pokrojone
składniki „jak popadnie”.
Polej
serem topionym.
Pokrój w kawałki ryckiego Ramzesa i daj na wierzch.
Kilka kropel oliwy oraz bazylia na koniec i do piekarnika. Nagrzej go
do 230 stopni.
Pizza
ma siedzieć około 15- 20 min.
Pizza jak z prawdziwej włoskiej
pizzerii, na cienkim cieście, ALE Z CZYM POPADNIE!
Smacznego
!
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJa mam zadanie bojowe :-) zrobić pizze jutro na obiad :-) Twoja wygląda przepysznie :-)
OdpowiedzUsuńPyszności, uwielbiam pizze, to nasz smakołyk, tez czesto robię
OdpowiedzUsuńTa pizza z czym popadnie to pizza genialna! Potwierdzam, że ciasto wyjdzie jak z pizzerii włoskiej!
OdpowiedzUsuń