Ciasto czekoladowe XXL
Zapewne
trafiliście już niejeden raz na ciasto czekoladowe XXL lub piernik
XXL w Waszym sklepie.
To
genialne rozwiązanie dla tych, którzy chcą szybko i bezstresowo
zrobić dużą blachę ciacha i nie bawić się w odmierzanie czy
warzenie za bardzo. Do gotowej mieszanki dodajemy zazwyczaj kilka
składników i gotowe.
Ja
moje mega ciacho wzbogaciłam dodatkowo moimi extra składnikami, co
sprawiło, że ciacho nie wyglądało na ciacho...z torebki!
Składniki
- mieszanka ciasta czekoladowego lub piernika XXL
zwanego
czasem „duża blacha”
-miód
wielokwiatowy u mnie od Skworcu
- orzechy włoskie
- migdały blanszowane całe u mnie odSkworcu
- łyżka nasion Chia
- ananas kandyzowany u mnie odSkworcu
Do
misy wsypałam proszek z torebki i dodałam wszystkie składniki
zalecane przez producenta na opakowaniu.
Do
roztopionego masła dodałam extra łyżkę miodu.
Wymieszałam
mikserem.
Do
powstałej mieszanki, która już była właściwie gotowa dodałam
orzechy włoskie i całe migdały.
Wmieszalam
również nasiona Chia.
Wsypałam
ananas kandyzowany.
I
wymieszałam delikatnie łopatką.
Wylałam
na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
I
do piekarnika zgodnie z przepisem na opakowaniu. Każdy producent ma
to inaczej...
Ciasto
puszyte, mięciuśkie, nie suche. Nadziane bakaliami po brzegi.
I
każdy przekonany...że nie z torebki „duża blacha”.
Smacznego
! Przechowywać lekko zamknięte, lub i podeschnąć...a ma być wilgotne.
Smakowicie wygląda (:
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda taka duża blacha ciasta :) Ja sama bardzo lubię takie proste ciasta i często je robię.
OdpowiedzUsuńSpryciula!
OdpowiedzUsuńSuper :)
OdpowiedzUsuńSuper :)
OdpowiedzUsuń