Kasza jęczmienna z soczewicą



Dziś po raz kolejny ruszyły mi z pomocą Dania Babci Zosi.
Tym razem zrobiłam kaszę jęczmienną z soczewicą SYS.
Danie genialnie proste i smaczne, które zmodyfikowalam tak, jak chciałam.



Składniki
-kasza jęczmienna z soczewicą od SYS
-sok pomidorowy bez chemii, naturalny
-2 łyzki włoszczyzny suszonej SYS
-golonka z indyka

Przygotuj wywar- zalej wodą golonkę z indyka, wsyp suszoną włoszczyznę, posól.

Kiedy wywar bęzie gotowy, usuń mięso i obierz je. Wsyp zawartość opakowania – kaszę jęczmienną z soczewicą i postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do ugotowanej kaszy wlej sok pomidorowy.


Powstanie gęsta zupa, pyszna, pożywna i aromatyczna.
Dołóż kawałki mięsa, posyp zielona natką pietruszki.

Smacznego !



Polecam Dania Babci Zosi- to moc posiłku bez wysiłku!




Komentarze

  1. Ciekawie zinterpretowane gotowe danie! Muszę się zastanowić nad zamówieniem..gdyż nie zawsze u mnie jest kasza, czy soczewica, czy nawet ryż!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie tu u Ciebie, do wypróbowania napewno

    OdpowiedzUsuń
  3. Zupka bardzo kusząco wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowo szybko i doskonale wyważone to wszystko...SYS znam bo uzywam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nieskomplikowane,proste,syte!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!