Sałatka warzywna Babuni...z dodatkami




Kolejna sałatka- surówka z cyklu jem zdrowo, więc jestem piękna.
I zdrowa.
I patrzę optymistycznie na nadchodzący dzień.
I widzę wszystko w kolorach.
Kilka skadnikow, wyważone przyprawy i niewiele czasu..
to wszystko daje gwarancję wyśmienitego smaku i nietuzinkowego aromatu!
Zapraszam !


Składniki
  • sałatka warzywna Babuni ORZECH
  • czerwona-jak dla mnie to fioletowa = kapusta
  • marchew
  • jabłko
  • vinaigrette Monini limonka i pomarańcza-nie wyobrażam sobie tych surówek – sałatek bez tego dodatku
  • cała wielgachna natka pietruszki-pęczek
  • opcjonalnie łyżka majonezu z łyżką musztardy zmiksowane z pieprzem


Sałatkę Babuni wyłóż na sitko, aby odsączyć z zalewy.
Możesz przepłukać.
Sałatka Babuni jest pyszna, nie mówię tego dlatego, żeby mówić..tylko dlatego, że taka jest i można ją wyjeść ze słoika bezpośrednio, jak się nie ma dość silnej woli.
Marchwkę zetrzeć na malutkich oczkach, natomiast kapustę poszatkować.
Jabłko poszatkować.



Kapustę zasypać solą i zostawić na około półtorej godziny aby puściła sok.
Odcisnąć kapustę.
Do miski włożyć kapustę fioletową, marchewkę, jabłko, oraz sałatkę Babuni..i wymieszać dokładnie rękami.
Dodać natkę pietruszki, wymieszać.



Polać winegretem Monini, wymieszać.


Dodać majonez przygotowany jak wyżej w składnikach i wymieszać. Włożyć do lodówki, aby się przegryzła.

Smacznego !



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!