Tropikalna przekąska






Ochota na coś słodkiego?
Ale inaczej?
Bardziej soczyście, na wywołanie słońca, na zatrzymanie deszczu, na rozwianie chmur..na pozbycie się chmur, szarości, na uśmiech od ucha do ucha...



Składniki
-super cienkie wafle ryżowe GOODFOOD
  • Migdałowy Przylądek odZIARENKOWO
  • soczysta i pełna słońca Konfitura PomarańczowaETERNO
  • jędrne i aromatyczne Wiśnie z RumemETERNO
  • mandarynka
  • pomelo kandyzowane w płatkachSKWORCU


Na waflach ryżowych rozsmaruj konfiture pomarańczową. Kuchnia napełni się przyjemnym światłem. Nasyć nim oczy, przekaż do każdego receptora informację- ma być słonecznie bez względu..na brak słońca!
Posmarowane konfiturą wafle, posyp od serca Migdałowym Przylądkiem-


 Kokos, orzechy arachidowe, słonecznik oraz migdały przeniosą Cie na rajską wyspę, pełną białego miękkiego piasku, a delikatny wietrzyk będzie muskał Twoją skórę...


Dodaj soczyste kawałki mandarynki i połóż przynajmniej, po jednej rumowej wisience...


Skrop sokiem rumowo-wiśniowym prosto ze słoiczka.
Niech się zrobi tropikalnie...
Niezwykle zielony akcent pomelo kandyzowanego, wymusi na pogodzie odrobnę słońca...




Co dalej? Nie patrzeć, chrupać, jeść, delektować się bez końca..



To lekka, naturalna, pełna słońca przekąska...wołająca o..pogodę do nieba!
Tego nam dziś trzeba!
Optymizmu, uśmiechu, dobrego samopoczucia, kolorów, słońca, muślinowego wiatru...

Smacznego dla każdego !








Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!