Śródziemnomorski mix warzyw
To konkretnie danie kochają moje dzieci. Lubie i ja. I zawsze wszyscy proszą o
dokładki.
Kilka
składników i jemy zdrowo, kolorowo, śródziemnomorsko.
Składniki
-cukinia
baby
-brokuł
ugotowany na parze wcześniej
-kawałek
korzenia selera
-czerwona
papryka
-groszek
z puszki bądz mrożony
-przyprawa
bez chemii Karahi Chicken Masala od SKWORCU
-ser
topiony od LACTIMA
- Półgęsek- gęsina pieczona, plasterkowana
- pomidory suszone na słońcu Ponti od INDEX FOOD
- parmezan utarty
- natka zielonej pietruszki
- vinaigrette Monini classico z octem balsamicznym z Modeny
- Piekło Niebo – mix prażonych ziaren od ZIARENKOWO
Brokuła
uparuj.Odstaw.
Cukinię
podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj paprykę, duś pod przykryciem.
Dosmacz
przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala.
Dodaj
selera. Podduś.
Dodaj brokuła.
Wyciśnij
na całość sporo sera topionego prosto z saszetki.
Wymieszaj.
Wszystko
przełóż do brytfanny , u mnie brytfanna TOSCANA, o której pisałam TUTAJ
Dołóż
półgęsek.
Poszatkuj
suszone pomidory.
Dołóż
zielony groszek.
Zamknij
brytfannę i zapiekaj około pół godziny w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku.
GOTOWE!
Wyłóż
na talerze.
Posyp
parmezanem oraz natką pietruszki.
Dosmacz
winegretem z octem balsamicznym.
Całość
posyp ziarnami od Ziarenkowa.
Danie
smaczne, bez wysiłku, zdrowe.
Kolorowe
i..moje dzieciaki zawsze „Mamo poproszę dokładkę!”
Smacznego
!
No to ja wpadam na obiadek :-)
OdpowiedzUsuń