Śródziemnomorski mix warzyw






To konkretnie danie kochają moje dzieci. Lubie i ja. I zawsze wszyscy proszą o dokładki.
Kilka składników i jemy zdrowo, kolorowo, śródziemnomorsko.


Składniki
-cukinia baby
-brokuł ugotowany na parze wcześniej
-kawałek korzenia selera
-czerwona papryka
-groszek z puszki bądz mrożony
-przyprawa bez chemii Karahi Chicken Masala od SKWORCU
-ser topiony od LACTIMA
  • Półgęsek- gęsina pieczona, plasterkowana
  • pomidory suszone na słońcu Ponti od INDEX FOOD
  • parmezan utarty
  • natka zielonej pietruszki
  • vinaigrette Monini classico z octem balsamicznym z Modeny
  • Piekło Niebo – mix prażonych ziaren od ZIARENKOWO


Brokuła uparuj.Odstaw.
Cukinię podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj paprykę, duś pod przykryciem.



Dosmacz przyprawą bez chemii Karahi Chicken Masala.
Dodaj selera. Podduś.



Dodaj brokuła.


Wyciśnij na całość sporo sera topionego prosto z saszetki.
Wymieszaj.


Wszystko przełóż do brytfanny , u mnie brytfanna TOSCANA, o której pisałam TUTAJ
Dołóż półgęsek.


Poszatkuj suszone pomidory.


Dołóż zielony groszek.
Zamknij brytfannę i zapiekaj około pół godziny w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

GOTOWE!


Wyłóż na talerze.
Posyp parmezanem oraz natką pietruszki.



Dosmacz winegretem z octem balsamicznym.
Całość posyp ziarnami od Ziarenkowa.




Danie smaczne, bez wysiłku, zdrowe.
Kolorowe i..moje dzieciaki zawsze „Mamo poproszę dokładkę!”

Smacznego !





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!