Lodowy deser...na pokuszenie!





Godzina wieczorna,a wieczorową porą niejednokrotnie pojawiają się podszepty---zrób sobie, zrób sobie loda! Tak zrobimy sobie loda całkiem póznym wieczorkiem, z truskawkami, ziarenkami i samym dobrodziejstwem!
Na pokuszenie!

Składniki
-lody u mnie zuppa inglese
-truskawki
-suszone morele Skworcu- są przepyszne - nie twarde i nie gumowate
-Migdałowy Przylądek- mieszanka prażonych ziaren słonecznika,sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od Ziarenkowo


-sos do deserów u mnie mango
-możesz ale nie musisz dodać łyżkę ulubionego alkoholu na smaczek- opcjonalnie

Na sam dół pucharka pokrój trochę truskawek, na to wsyp ziarna prażone.
Dodaj lodów.
Polej sosem.




Dodaj morele suszone.



Truskawki. Lody, znów ziarenka.




I tak po kolei do zapełnienia pucharka po same brzegi...!



Kochani...i nie ma się nad czym zastanawiać!




Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!