Makaron z bakłażanem,papryką i cukinią z salsą pomidorową
Jak
na włoską krew przystało...a krew nie kłamie, usłyszałam
wołanie..ma-ka-ron!
Wołanie
dochodziło z brzucha przekazywane kodem burczenia i ...z sąsiedniego
pokoju.
Trzeba
było szybko coś wykombinować. Jak się tylko ma chęć i kilka
składników ,to zawsze wyjdzie coś pysznego!
Składniki
-makaron
świderki MALMA
-papryka
-cukinia
baby
-sos
pomidorowy. Salsa podstawowa NA TEJ STRONIE
-oliwa
z oliwek
-bazylia
-czosnek
-bakłażan
-parmezan
Nastaw
wodę na makaron.
Międzyczasie
rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj czosnek pokrojony w
plasterki, cukinię – pokrój w półplasterki, bakłażana w małe
kawałki oraz paprykę w paseczki.
Podsmaż
dość szybko.
Wlej
salsę pomidorową.
Duś
jeszcze chwilkę.
Niech
przejdzie warzywami.
Dodaj
bazylię.
Odcedz
ugotowany makaron.
Wymieszaj
ze świderkami.
Przed
podaniem SCAGLIE DI PARMIGGIANO... e buon appetito!
u mnie remont pełną parą, więc i obiady raczej mało fajne ;) taki makaron wszamałabym z wielką chęcią i smakiem :)
OdpowiedzUsuń..no nie wiem..chętnie wymienię makaron..na Twoja polentę...Remonty...dalej kapie czy juz przestało?
Usuńjuż nie kapie, przyszła pora na skucie spuchniętych tynków i odgruzowanie :/ a babsztyl jeszcze się awanturuje na to wszystko :/
UsuńKolejna pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Nie ma rady PASTA musi być. Bez kluchy ani rusz!
Usuń