Pierogi ruskie z...



..no własnie z czym?
Przez jakiś czas chodziły za mną ruskie.
Ale ruskie nie-ruskie.
Ruskie z mięsem?
Ruskie z dodatkiem mięsa? Koło mięsa?
Poszłam na kompromis, zrobiłam mielone.



I zrobiłam pierogi, Z TEGO PRZEPISU
Miałam i ruskie i mięso!
Pokroiłam moje kotlety w paski, ułożyłam obok odsmażonych ruskich i czegoś mi brakowało.
Tym czymś był sos idealny.
Tak aby smakował i z mięsem i z ruskimi!
Znalazłam taki smak!
To dressing Tysiąca Wysp FIRMY ROLESKI



Dressing Tysiąca Wysp to wspaniała kompozycja czerwonej papryki, przypraw oraz śmietany.
Smakuje idealnie do oczywistych dodatków, takich jak sałatki, owoce morza i swieże warzywa.

Ale z naszymi odsmażonymi ruskimi i mięsem mielonym to już... "Niebo w gębie"!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!