Kasza jaglana z kurczakiem i pieczarkami



Dziś na obiad kasza. Kasza jaglana. Chodziła za mną niemiłosiernie przez cały tydzień, aż nadszedł jej dzień!




Składniki
  • kasza jaglana -ile chcesz
  • piersi z kurczaka-ile zjesz
  • cebula-tak jak lubisz
  • czosnek- ilość zależy od Ciebie
  • pieczarki- około 400 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek- jeśli lubisz, jak nie- to masło
  • salsa pomidorowa 
  • parmezan tarty- niekoniecznie, ale jak jest , to niebo w gębie!

Opcjonalnie buraki ćwikłowe- ja mam zawsze chęć na buraka!



Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie.
Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego.
Wymieszaj.
Do całości dodaj kaszę jaglaną.
Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem.
Formuj kulki.
Podawaj z ćwikłą.
Zdrowo, aromatycznie, dość szybko!

Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!