Kasza jaglana z kurczakiem i pieczarkami
Dziś
na obiad kasza. Kasza jaglana. Chodziła za mną niemiłosiernie
przez cały tydzień, aż nadszedł jej dzień!
Składniki
- kasza jaglana -ile chcesz
- piersi z kurczaka-ile zjesz
- cebula-tak jak lubisz
- czosnek- ilość zależy od Ciebie
- pieczarki- około 400 g
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- oliwa z oliwek- jeśli lubisz, jak nie- to masło
- salsa pomidorowa
- parmezan tarty- niekoniecznie, ale jak jest , to niebo w gębie!
Opcjonalnie
buraki ćwikłowe- ja mam zawsze chęć na buraka!
Ugotuj
kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno,
podsmaż na oliwie.
Pokrój
w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem
pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz
pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego.
Wymieszaj.
Do
całości dodaj kaszę jaglaną.
Przełóż
go miski i wymieszaj z parmezanem.
Formuj
kulki.
Podawaj
z ćwikłą.
Zdrowo,
aromatycznie, dość szybko!
Smacznego!
Pysznie i zdrowo. Bardzo lubię kaszę :-)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo. Bardzo lubię kaszę :-)
OdpowiedzUsuńJest pysznie.
OdpowiedzUsuńdanie w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuń