Owsianka z czekoladą, miodem i gruszką


Owsianka nie musi być nudna...Owsianka nie może być nudna!
Owsianka ma nas postawić do pionu. Ma być pyszna!
Ma nam dać uśmiech już od samego rana.
Garść energii i pozytywne nakręcenie!



Składniki
-płatki owsiane MELVIT


-mleko
-kawałek białej i gorzkiej czekolady
-sok malinowy domowej roboty
-miód lipowyMIODY POLSKIE
-gruszka



Płatki owsiane ugotuj na mleku.Odstaw by zgęstniały. Może ja jestem "nienormalna", ale ja czekam ,aż się zrobi taki kleik, na który nie mogłam patrzeć jak byłam dzieckiem. Teraz koniecznie klejącą owsiankę ...
Zetrzyj czekoladę, dodaj na wierzch kawałki, pod wpływem ciepła, kawałeczki zmiękną i będzie je można wymieszać z owsianką.
Dodaj miodu po łyżeczce.
Trochę soku malinowego..
A na wierzch po ćwiarteczce słodkiej i żółciutkiej gruszki.
Wszak jesień mamy złocistą!
Jak smakuje o poranku w blasku słońca?
Wyśmienicie , zdrowo, wybornie!
A dzieci? No właśnie dzieci- przepadają za nią!

Smacznego!





Komentarze

  1. U mnie zawsze owsianka też musi być klejąca, taką uwielbiam, wygląda smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję myślałam że tylko ja ją odstawiam na ..klejącą reakcję hihihi

      Usuń
  2. O jaka smakowita, właśnie robię taką z gruszką podgotowaną razem z płatkami i cynamonem - a ta będzie kolejna :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!