ORIENTALNY KURCZAK
Trochę
orientu na obiad, lekko dopracowane i inne piersi z kurczaka,
soczyste i chrupiące ziemniaczki, zaskoczą niejednego smakosza.
Obiad
prosty,ale jakże aromatyczny!
Składniki
-piersi
z kurczaka
-ziemniaki
-miód
spadziowy
-musztarda
sarepska ROLESKI
-oliwa
z oliwek
-nać
selera
-szafran
-sól
himalajska różowa i pieprz ziołowy do smaku
-Karahi
Chicken Masala SKWORCU
Piersi
z kurczaka umyj, pokrój na kotlety.
Przygotuj
marynatę. Miód rozpuść w kąpieli wodnej, do chłodnego miodu,
dodaj musztardy, pieprzu, soli, oliwy z oliwek.
Wymieszaj
marynatę i natrzyj nią kurczaka. Przykryj folią spożywczą, włóż
do lodówki, co najmniej na 2 godziny.
Ziemniaki
obierz. Pokrój na cząstki. Obtocz w oliwie, soli i pieprzu oraz Karahi ChickenMasala.
Wysyp
na dno posmarowanej tłuszczem brytfanny z pokrywą.
Poukładaj
na ziemniakach piersi z kurczaka, polej marynatą. Zamknij i piecz w
piekarniku w 200 stopniach, około godzinki.
Posyp
ciętą nacią selera, dosmacz miodem z musztardą i szafranem.
Smacznego!
Oj oj :D zapisuje sobie przepis.
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie. http://i-singiel.blogspot.com/
Pozdrawia, dziękuję, wpadam !
UsuńMniam ale pyszności wyczarowałaś :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję!
Usuńwiesz co mnie wkurza? że mieszkasz tak daleko i nie mogę wpaść do Ciebie na wyżerkę :P
OdpowiedzUsuńhihihi pomyślalam sobie nie raz...to samiusienko hihihi
UsuńWspaniale przyrządziłaś tego kurczaka, pycha
OdpowiedzUsuńdziękuję Martuś!
Usuń