Pieczony ziemniak z łososiem- przystawka




Dzisiaj pogoda nas dołuje. Pada. Trzeba sobie poprawić humor. Przez żołądek do serca, a jeśli już z sercem będzie w porządku , to cała reszta będzie ok! Allegria !!!!


Mgła powoduje powolne myślenie, brak kolorów, tęsknota za latem i dłuższym dniem, czasem bywa nieznośna.
Możemy sobie poprawić humor, możemy poprawić humor innym!
Mój przepis na szybsze myślenie, dawkę energii, dobry humor



Składniki
-ziemniaczki
-karahi chicken masala Skworcu


-łosoś norweski wędzony plastrowany Suempol
-crema con Aceto Balsamico di Modena IGP classica z włoskiego tygodnia w LIDL ,który trwa od 19 pazdziernika
-pomidor
-czarna oliwka
-rolada ustrzycka- ser wędzony


Ziemniaki umyj i porój na cząstki, posyp przyprawą bez chemii karahi chicken masala.Upiecz w piekarniku na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
Każdą cząstkę ziemniaczka zawiń w pasek łososia.Z podanych składników zrób "koreczki".
Półmisek ozdób cremem z octem balsamicznym- jest to nie tylko doskonały i aromatyczny dodatek do przystawki, ale cudna i przyciagająca wzrok- dekoracja.



Podałam na Martha Gold Tacka 14 X40 Porcelana Bogucice

Smacznego!






Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!