Skrzydełka po azjatycku, z ziemniakami i warzywami. Danie z piekarnika.
Kochani,
dziś naszło mnie na obiadek soczysty, pyszny i taki, który
zrobiłby się sam i w miarę szybko do tego. I byłby dla każdego!
Zrobi
się szybko, pod warunkiem, że mięsko zamarynujemy dzień
wcześniej.Ale z tym również nie będzie problemu- bo marynata
GOTOWA jest !
Do
obiadu pysznego , będzie nam potrzeba niewiele!
Dobre
chęci i kilka składników, oto one...
- skrzydełka, u mnie ponad 1 kg
- ziemniaki
- Marynata Azjatycka Roleski -Marynata azjatycka 200 g – gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych naczyń.
Na
dominujący smak i zapach marynaty azjatyckiej ma wpływ trawa
cytrynowa oraz przyprawy w postaci curry, kolendry, kurkumy, kuminu,
czosnku, goździków i gałki muszkatołowej. Całość tworzy
aromatyczną kompozycję , którą docenią zwolennicy kuchni
dalekowschodniej.
Marynata
nie zawiera konserwantów ani glutaminianu sodu. Szczególnie
polecana do marynowania cielęciny, drobiu i ryb.
- Opakowanie mrożonych warzyw- u mnie marchewka, kalafior,brokuł
Dzień
wcześniej przygotowujemy skrzydełka, myjemy je i wkładamy do
worka z marynatą, zamykamy.
Ja
marynowałam całą noc.
Na
drugi dzień obieramy ziemniaki. Wkładamy do brytfanny , całość
posypujemy ziołami.
Wkładamy
do piekarnika. Na 15 min. Przed końcem pieczenia dodajemy nasze
mrożonki.
Sprawdzamy
czy brokuł jest miękki.
Jeśli
tak, to ..obiad gotowy.
Obiad
dla całej rodziny!
Palce
lizać!
Dzieciaki
zachwycone.
Skrzydełka
po azjatycku , dobrze wyważony smak, nie za ostre...w każdym wieku!
Smacznego!
Podałam
na Porcelanie Bogucice
Można
dołożyć buraczków ćwikłowych, niebo w gębie!
koniecznie muszę spróbowac tych ziół małgorzaty ;)
OdpowiedzUsuń...są odchudzające, mnie sie przyda hihihihi...A przede wszystkim to genialna smakowo mieszanka!
Usuń