Kasza jaglana z winogronami , płatkami migdałów z nutą czarnego bzu






Kochani ten przepis musicie koniecznie spróbować. Pochodzi on z książki "Jaglany Detoks"Marka Zaremby.
Jest nieznacznie zmodyfikowany poprzez dodanie czystego 100% naturalnego soku z czarnego bzu.

Kasza jaglana nabiera świeżości i kolorów. A my w daniu przemycamy to co najcenniejsze – same witaminy, których tak potrzebujemy!


Składniki
-kasza jaglana u mnie MELVIT
-sok czarny bez 100% POLSKA ARONIA
-owoce granatu
-ciemne winogrona
-olej kokosowy
-płatki migdałów SKWORCU
-listki mięty



Ugotuj kaszę jaglaną tak jak proponuje producent, z dodatkiem oleju kokosowego.


Odłóż niech przestygnie.
Winogrona umyj, przetnij na pół.
Wyłuskaj owoce granatu- łatwo to zrobić w miseczce z zimną wodą.
Na talerze rozłóż kaszę jaglaną, skrop sokiem z czarnego bzu.


Dodaj owoce granatu, winogrona. Na końcu ozdób listkami mięty i podprażonymi na patelni płatkami migdałów.


Śniadanie gotowe !
Czarny bez jest niezastąpiony do gorących naparów herbacianych.



stosuję go również do wszelkiego rodzaju koktajli i musów owocowych !


Smacznego !















Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!