Kasza jaglana z winogronami , płatkami migdałów z nutą czarnego bzu
Kochani
ten przepis musicie koniecznie spróbować. Pochodzi on z książki
"Jaglany Detoks"Marka Zaremby.
Jest
nieznacznie zmodyfikowany poprzez dodanie czystego 100% naturalnego
soku z czarnego bzu.
Kasza
jaglana nabiera świeżości i kolorów. A my w daniu przemycamy to
co najcenniejsze – same witaminy, których tak potrzebujemy!
Składniki
-kasza
jaglana u mnie MELVIT
-sok
czarny bez 100% POLSKA ARONIA
-owoce
granatu
-ciemne
winogrona
-olej
kokosowy
-płatki
migdałów SKWORCU
-listki
mięty
Ugotuj
kaszę jaglaną tak jak proponuje producent, z dodatkiem oleju
kokosowego.
Odłóż
niech przestygnie.
Winogrona
umyj, przetnij na pół.
Wyłuskaj
owoce granatu- łatwo to zrobić w miseczce z zimną wodą.
Na
talerze rozłóż kaszę jaglaną, skrop sokiem z czarnego bzu.
Dodaj
owoce granatu, winogrona. Na końcu ozdób listkami mięty i podprażonymi na patelni płatkami migdałów.
Śniadanie
gotowe !
Czarny bez jest niezastąpiony do gorących naparów herbacianych.
stosuję go również do wszelkiego rodzaju koktajli i musów owocowych !
Smacznego
!
jakie pysznosci i jak zdrowo!:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Odwiedzę, dziękuję!
UsuńJaglanka w towarzystwie takich dodatkow to cos pysznego!
OdpowiedzUsuńABROZJA <3
Usuń