Koktajl pobudzający.Koktajl przetrwania.



Tak!
Nic nam innego nie trzeba teraz, jak porządnego budzika i wybudzenia. Z totalnego marazmu bezwitaminowego.
Mnie szczególnie się to przydaje.

Pogoda wietrzna, deszczowa i ranki dość ciemne.
Robię codziennie tego typu koktajle i wierzcie mi, że jeśli nie fruwam w powietrzu, to przynajmniej nie chodzę po ścianach tudzież na czworakach...


Bo to jest....
Koktajl przetrwania!


Oto jego sekretne składniki, możecie modyfikować ilość wedle własnych upodobań -ja nie podałam miar/wag celowo

-mandarynki słodkie, bezpestkowe
-winogrono czerwone
-winogrono zielone
-jabłka
-nać...selera
-gruszka
-błonnik witalny-babka płesznik+łuska babki jajowatej
-listki mięty-opcjonalnie, ale byłoby miło
-młody jęczmień Skworcu
-miód rzepakowy Miody Polskie
-szklanka filtrowanej wody


Wszystkie składniki ,po umyciu, pokrojeniu, wrzuć do blendera,dodaj młody jęczmień


..oraz miód...


 ...i zalej wodą- max szklanka.


Zmiksuj na gładko.
Pij na zdrowie i
na dzień dobry!
I zacznij...latać!

Smacznego !



Komentarze

  1. Kasiu takiego koktajlu mi dzisiaj potrzeba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przydałby mi sie ten koktajl natychmiast,bo muszę iść do sklepu ,a wolałabym zostać w domu i poczytać zaczętą książkę :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam zielone koktajle. Mogłabym je pić non stop ;) Ten przepis jest bardzo ciekawy, na pewno go wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Koktajl to moje ulubione drugie śniadania. Jest bardzo proste do przygotowania i posiada mnóstwo składników odżywczych ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!