Kasza gryczana z kalafiorem i tuńczykiem



To jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanko. Idealna do podania przed wyjściem z domu, idealna by zapakować do śniadaniówki !
Nie zwlekajcie i szybko sobie to zróbcie!

Składniki
  • pół kalafiora
  • olej kokosowy extravirgin nierafinowany Skworcu
  • woreczek kaszy gryczanej Melvit
  • natka pietruszki
  • pół łyżeczki przyprawy curry
  • sól himalajska różowa lub morska
  • puszka tuńczyka
  • oliwa z oliwek


Ugotuj kaszę gryczaną na sypko.
Umyj kalafior, podziel na różyczki .
Ugotuj w szerokim rondlu w lekko osolonej wodzie i kiedy woda zupełnie wyparuje, dodaj oleju kokosowego.
Podsmaż.


Dodaj przyprawę curry i sól.
Dodaj kaszę gryczaną oraz tuńczyka.
Udekoruj natką pietruszki.
Zjedz ze smakiem lub zabierz ze sobą dosłownie wszędzie!
I niech moc kaszy z Tobą będzie !

Miłego dnia !




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!