Chleb ziołowy (z automatu)

Symbio,chleb,chleb ziołowy,pestki z dyni,pietruszka, natka pietruszki,


Moi Kochani, automat do pieczenia chleba wciągnął mnie do reszty. Zapach świeżego chleba o poranku jest obłędny. W końcu nauczyłam się go programować na konkretną godzinkę...
I czasem pakuję do niego składniki i już.
Robi się.



Dziś powstał chleb ziołowy.

Symbio,chleb,chleb ziołowy,pestki z dyni,pietruszka, natka pietruszki,

Składniki
  • 350 ml maślanki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżko oleju kokosowego
  • 1 łyżka cukru
  • 200 g ekologicznej mąki z kasztanów jadalnych Symbio
  • 340 g mąki z amarantusa
  • natka świeżej siekanej pietruszki- mała
  • garść pestek z dyni
  • niecała torebka drożdży suszonych

Symbio,chleb,chleb ziołowy,pestki z dyni,pietruszka, natka pietruszki,

Symbio,chleb,chleb ziołowy,pestki z dyni,pietruszka, natka pietruszki,

Wszystkie składniki, po kolei wkładamy do formy, i włączamy maszynę.

Po upływie czasu wyjmujemy i studzimy na kratce. Najlepszy jest drugiego dnia.
Chleb należy do chlebów zbitych i sytych, nie jest nadmuchany i wagowo jest dość ciężki.
Można go kroić cienko i podawać jako przystawkę, jest aromatyczny dzięki mące z amarantusa i ciemny dzięki mące z kasztanów. Warto go spróbować!

Polecam!

Symbio,chleb,chleb ziołowy,pestki z dyni,pietruszka, natka pietruszki,

Komentarze

  1. Nie dość, że bosko gotujesz to jeszcze robisz przepiękne zdjęcia, zdolna Bestio :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!