Zupa z dyni i batata z trójkolorową komosą ryżową

Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,


To jedna z moich ulubionych zup.
Rozgrzewa, leczy, przywraca krążenie.
Na tę porę roku idealna!


Składniki
-kawałek dyni
-2 bataty
-litr salsy pomidorowej / włoskiego przecieru domowego. Ja swoją rozmroziłam. Jak się salsę robi , podejrzyj

Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

Jeśli nie masz takowej mogą być 2 puszki krojonych pomidorów
  • pół "krzaczka" świeżej bazylii
  • ekologiczny olej kokosowy virgin Symbio
  • ekologiczna komosa ryżowa trójkolorowa Symbio – około pół szklanki
  • 3 cm świeżego kłącza imbiru
  • 4 duże ząbki czosnku- może być więcej
  • łyżeczka curry
  • łyżeczka kurkumy
  • pół puszki mleka kokosowego
  • 2 małe czerwone cebule lub jedna duża
Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

W dużym rondlu rozgrzej olej kokosowy i podsmaż cebulę, starty imbir i czosnek razem z kurkumą i curry.
Po 3 minutkach dodaj bataty pokrojone w kostkę oraz dynię, również pokrojoną w kostkę.
Następnie dodaj pomidory.
Przemieszaj, posól i dodaj komosy ryżowej. Uzupełnij wodą.
Przełóż na najmniejszy palnik i gotuj pod przykryciem około 15 minut, lub do momentu kiedy komosa zmięknie.
Dodaj mleka kokosowego z puszki, umyte liście bazylii i przykryj i gotuj jeszcze 5 minut.
Podawaj z dużą ilością świeżej bazylii i zajadaj na zdrowie!



Symbio,olej kokosowy,komosa ryżowa,quinoa,dynia,batat,bazylia,detoks,zdrowo,zdrowe odżywianie,imbir,czosnek,kurkuma,curry,

Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!