Krem owocowy z burakiem pieczonym


symbio,figi,daktyle,jeżyny,buraki czerwone,mięta,zdrowe,detoks,zdrowe jedzenie,


Moi Drodzy zostało mi w domu trochę pieczonych w piekarniku buraczków. Prawie codziennie robię coś z buraka.


Dziś przyszła kolej na pyszną przekąskę, zupkę...sama nie wiem jak to nazwać.
Idealna dla dzieci, sporo można w niej ukryć, a jako, że nie widać- i dodatkowo jest pyszna- każdy przełknie ją gładziutko.

symbio,figi,daktyle,jeżyny,buraki czerwone,mięta,zdrowe,detoks,zdrowe jedzenie,

symbio,figi,daktyle,jeżyny,buraki czerwone,mięta,zdrowe,detoks,zdrowe jedzenie,


Składniki
  • burak pieczony, obrany
  • 3 banany
  • 1 mango
  • sok z połowy cytryny
  • 1 jabłko
  • garść jeżyn- zostaw kilka do dekoracji
  • 5 daktyli zamiast cukru czy miodu
  • kilka daktyli na ozdobę SYMBIO
  • 4 duże suszone figi SYMBIO
  • listki mięty
symbio,figi,daktyle,jeżyny,buraki czerwone,mięta,zdrowe,detoks,zdrowe jedzenie,


Do szklanego blendera wrzuć wszystkie owoce (poza figami ) odpowiednio umyte, obrane,przekrojone .
Dołóż daktyle, zmiksuj na gładko.
Rozłóż na talerze. Pokrój daktyle, figi, dodaj jeżyn i mięty. Wcinaj na zdrowie.
Na wynos?
Czemu nie!
Zapakuj do słoika, dołóż daktyli ,fig , jeżyn oraz miętę.
Zamknij słoik i na zdrowie!

symbio,figi,daktyle,jeżyny,buraki czerwone,mięta,zdrowe,detoks,zdrowe jedzenie,




Komentarze

  1. Zakochałam się w tej zupie. Zawiera wszystkie składniki, które kocham. W domu jesteśmy fanami zup owocowych przez cały rok. Dzięki za przepis! Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Istnie rajski posiłek. Chociaż owoce i burak to niezbyt typowe połączenie, ale lubię przełamywanie schematów w kuchni. Zdecydowanie jestem na tak :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!