Pieczywo chrupkie kukurydziano-jaglane Tovago z burakiem pieczonym i kiełbasą po hiszpańsku


Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Moi Drodzy, sobota.
A w sobotę czasami potrzebujemy przekąsić coś zdrowego i dobrego...pomiędzy prasowaniem czy porządkami. U mnie tak czasami bywa.


To jak bardzo lubię kaszę jaglaną i jak jestem do niej przywiązana, tego nie muszę mówić często.

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Ale może zdarzyć sie tak, że czasu brak na ugotowanie jej, zrobienie czegoś na bardzo szybko. Wykorzystuję wtedy kaszę jaglaną..zawartą w pieczywie chrupkim TOVAGO
Warto je mieć zawsze pod ręką i sięgać w sytuacjach awaryjnych typu nagły głód, czy po prostu jako przekąska i zamiennik pieczywa.

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

U mnie na pieczywo chrupkie mówi się potocznie "deseczki".
Są bogate w błonnik, z niską zawartością tłuszczu, bez dodatku cukru i polepszaczy smaku.
Wystarczy popatrzeć na skład etykiety.

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Cokolwiek masz w lodówce- będzie pasować!
W każdym czasie i w każdych okolicznościach ,można komponować zdrowe i pomysłowe przekąski, którym nikt się nie oprze.
Moja propozycja na dziś to ...przekąska właśnie.

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

U mnie w lodówce jest zawsze...burak pieczony w folii. I tu go wykorzystam.
Warto jeść buraki moi Drodzy, warto.
Pieczone w piekarniku, w folii zachowują swoje właściwości odżywcze. Uzyłam również, nie przez przypadek – kiełbasy po hiszpańsku TRADYCYJNE JADŁO

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Wystarczy spojrzeć na etykietę, by zrozumieć, że wysoka jakość, to przede wszystkim jasny skład, zero chemii ,a co za tym idzie...zdrowe podejście do mięsa. I, że to co dobre, nie musi być nakręcane chemią!

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia


Składniki
  • pieczywo chrupkie kukurydziano-jaglaneTOVAGO
  • kiełbasa po hiszpańsku TRADYCYJNE JADŁO
  • burak pieczony w folii
  • białe winogrona
  • listki bazylii
  • kostki marchewki gotowanej na parze
  • glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
  • czarny sezam
Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia


Upiecz buraka w folii, obierz. Wychłodzonego pokrój na cienkie plasterki.
Pieczywo chrupkie rozłóż na półmisku, układaj na przemian burak-kiełbasa-burak.
Dodaj listków bazylii- głęboki i intensywny smak złamie słodycz buraka i winogrona i zneutralizuje wszystko idealnie.
Dodaj marchewkę.
Przed podaniem dosmacz glassą sojową i posyp czarnym sezamem.
Gwarantuję, że to pyszne, lekkie i nietuzinkowe spojrzenie na przekąskę, która w tym przypadku jest zdrowa i niezwykle sycąca.
Energia bijąca z kaszy jaglanej i pieczonego buraka, sprawi, że poczujecie się lekko i swobodnie.

Nic, tylko próbować...i częstować się...częstować...bez wyrzeczeń, na zdrowie!

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia

Tovago-zawsze wygodnie, pieczywo chrupkie Tovago,pieczywo jaglane,kasza jaglana,detoks,burak pieczony w folii,burak czerwony,kiełbasa po hiszpańsku,Tradycyjne Jadło,winogrona,glassa sojowa Ponti,bazylia


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!