Sałatka owocowa z poppingiem-słodkie danie na wynos
Pomimo
,iż mamy luty...to w powietrzu czuć wiosnę. Ptaszki śpiewają..a
oczyma pragniemy już dostrzegać wilgotnych pączków na
otaczających nas drzewach. Szukamy zielonych kosmyków trawy,
świeżych kwiatów i każdej oznaki budzącej się do życia
wiosny.
Nie
wiadomo właściwie, ile będziemy na nią czekali...możemy przywołać
ją energią i radością na talerzu. Nawet jeśli wybieramy się w
podróż pociągiem, autobusem...nawet jeśli spędzimy długie
godziny w pracy czy na uczelni. Kolory możemy zabrać ze sobą.
Słońce spakować do słoika
Friends of Glass i wyjść z domu.
Poza
domem wszystko smakuje inaczej.
Składniki
w nierównych proporcjach
- popping (amarantus eksponodowany)
- białe winogrono
- mango
- ziarna granatu
- kiwi golden
- banany
- jabłka
- spora ilość migdałów
- melasa z trzciny cukrowej Skworcu
- sok z acerola
Owoce
umyj, obierz, odpowiednio przygotuj.
Wsyp
popping, dodaj soku z acerola. Wymieszaj.
Dodaj
rozdrobnione migdały i dosmacz melasą z trzciny cukrowej.
Na
koniec sporo listków mięty.
I
zapakuj do słoika.
W
drogę!
Dzięki za pomysł na wykorzystanie amarantusowego poppingu...mam całą paczkę, ale nie miałam koncepcji jak ją wykorzystać ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie:-D make-life-green.blogspot.com
Na taką sałateczkę to i ja jestem chętna
OdpowiedzUsuń