Tradycyjne Jadło , naturalnie przy stole
W
naszym domu dziś sporo bieganiny, bo są czyjeś...urodziny!
Prawie
w ostatniej chwili się człowiek dowiaduje...ale bez paniki,
wszystko można przygotować. Nie musi być wiele, bo niewielka ilość
osób, ale grunt by było smacznie i pozostawiło niesamowite
wrażenie po sobie.
Tort
to inna bajka.
A
co podać oprócz torcika?
Wiadomo
sernik, faworki...
Pyszności
słodkości, ale wiem, że są tacy, którzy chcieliby trochę na
wytrawnie.
Szybka
sałatka Z TEGO PRZEPISU, to kwestia kilku chwil i parę godzin w
lodówce celem przegryzienia.
A
do sałatki?
Deski.
A
na deskach TRADYCYJNE JADŁO
Pyszne,
bez niespodzianek w środku, bez ściemy, bez chemii...bez owijania w
bawełnę i ukrywania składników pod dziwnymi nazwami.Da się? Da
się jak widać!
Produkt
naturalny może być dobry, a nawet musi być dobry!
Moja
decha składała się z sera, oraz kiełbas- wołowej hetmana z
orzechem włoskim oraz kiełbasy królewskiej wędzonej suszonej.
Mają
bardzo ciekawy smak, który zauważyli goście "A skąd masz
taką ciekawą kiełbaskę?
Bo
dobra ! "
Moją
deskę posypałam dodatkowo siekanymi migdałami i położyłam
pomidorki koktajlowe z czarnym sezamem.
Chleb
pieczony był w domu, dzien wcześniej- według dwóch przepisów-
podałam obydwa chleby -
CHLEB ZIOŁOWY oraz CHLEB ORKISZOWY NA MAŚLANCE
Te
chleby nieco różnią się od siebie, ale to moje pewniaki.
I
jako, że jedzenie przednie potrzebuje napoju ciepłego i dobrego na
trawienie, podałam herbatę, zieloną herbatkę Green /Jasmine oraz
Zen Chai,od TEEKANNE
Mają
bardzo neutralny i łagodny smak.Herbata
zielona znana jest w Chinach od tysięcy lat jako wyśmienity napój
i źródło dobrego samopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na
całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się
za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak
na zimno, jak na gorąco.
Ponadto
łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie.
Doskonała
na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do
książki...na pogaduchach.
W
każdym, dobrym towarzystwie i przy wyśmienitym, naturalnie pysznym
jedzeniu, jakie serwuje od lat TRADYCYJNE JADŁO
Można te rarytasy zamówić PROSTO DO DOMKU!
Tradycyjne
receptury kuchni wielkopolskiej, naturalne wędzenie na dymie
olchowym i pieczone na żywym ogniu- to jakby cofnąć się w czasie
i zasiąść z królem do biesiady.
Warto,
bo są przepyszne i aromatyczne dzięki przyprawom takim jak –
pieprz, majeranek, czosnek, kminek,
jałowiec
itd.
Urozmaiciły
nasz stół, dodały aromatu i prestiżu.
Zachwyciły
gości.
Zupełnie
naturalnie!
No no :-) ja bym była zachwycona :-)
OdpowiedzUsuńPomidorki wyglądają jak maleńkie biedroneczki :)
OdpowiedzUsuń