Jaja faszerowane tuńczykiem i serkiem homogenizowanym bez laktozy
Kochani
, polecam na śniadanko niezłe jaja.
Gościły
u mnie na śniadanie w Poniedziałek Wielkanocny.
Po
raz pierwszy spróbowałam serka homogenizowanego bez laktozy i
powiem szczerze, że gdyby mi ktoś nie powiedział, że jest bez
laktozy, to nie wyczułabym różnicy.
To
idealne rozwiązanie dla osób cierpiących na nietolerancję
laktozy.
Pomyślcie,
że cierpi na nią aż 20% dorosłych Polaków.
To
dla nich przygotowałam tę przekąskę.
Składniki
- jaja najwyższej jakości , najlepiej wiejskie ze sprawdzonego źródła
- tuńczyk w kawałkach
- serek homogenizowany naturalny bez laktozy Łowicz
- rzeżucha
- sól i pieprz do smaku
Ugotuj
jaja na twardo, odstaw do wystudzenia.
Przekrój
na pół.
Do
blendera ręcznego wsyp żółtka, dodaj tuńczyka, serek
homogenizowany, sól, pieprz. Możesz dodać listki bazylii, trochę
oliwy z oliwek jeśli farsz będzie zbyt gęsty.
Zmiksuj
na gładki krem.
Do
nadziewania połówek jaj użyj dekoratora, będzie szybciej.
Przed
podaniem posyp rzeżuchą.
Podałam
w towarzystwie roladek z goudy i kawioru z bakłażana- bez laktozy-
ale o tym niebawem!
Smacznego!
Z laktozą akurat nie mam problemu, ale przepis super. Też zawsze zwracam uwagę na to, żeby jajka były jak najwartościowsze czyli najlepiej właśnie wiejskie. Zupełnie inny smak niż te sklepowe.
OdpowiedzUsuńSuper jajeczka :-) zjadłabym takie z chęcią :-)
OdpowiedzUsuń