Przekąska- roladki z kawiorem z bakłażana. Bez laktozy, bez obaw
Oto
moja propozycja , dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy.
Propozycja
dla osób, którzy kochają śródziemnomorskie smaki . Którzy cenią
sobie smak i zjawiskowość potrawy a co najistotniejsze- szybkość
jej przygotowania.
Przygotowanie
tej pysznej przekąski jest niemal błyskawiczne.
Więcej
czasu zajmie Wam obranie ogórka ze skórki , niż zrobienie całości.
Składniki
- kawior z bakłażana PROECO
- plastry Gouda bez laktozy ŁOWICZ
- ogórek świeży
- czerwona papryka
- glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
- listki bazylii
Rozłóż
plastry sera na desce i rozsmaruj na nich kawior z bakłażana.
Dodaj
kawałek papryki i kawałek ogórka- te obydwa pokrój w słupki.
Zwiń
w rulon, przekrój na pół i zepnij wykałaczką.
Udekoruj
listkiem bazylii i papryką. Idealna byłaby oliwka i to zielona ,ale
niestety ja jej nie miała pod ręką, a liczyła się szybkość!
Przed
samym podaniem każdą roladkę dosmacz glassą sojową.
Smacznego!
Pysznie,
szybko i na chrupiąco!
Podobają mi się te roladki :-)
OdpowiedzUsuńWyjątkowo eleganckie :)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują!
OdpowiedzUsuń