Zupa koperkowa -krem
Podaję
propozycję na dość szybką zupkę koperkową.
Jest
na tyle łatwa, by robić jednocześnie coś innego!
Składniki
- ryż z groszkiem i marchewką SYS
- koperek PROECO
- spora garść pestek dyni
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Ugotuj
ryż z groszkiem i marchewką tak jak zaleca SYS na opakowaniu. Dodaj
trochę więcej wody, dosmacz solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Pod
koniec gotowania dodaj 2 łyżeczki koperku Proeco i dosłownie
rozgotuj zupę!
Chyba
, że chcesz ją delikatnie zblenderować.
Wyłóż
na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni
pestkami dyni i listkami świeżej bazylii, dodaj koperku.
Gotowe!
Pysznie
i bardzo zdrowo! Możecie posypać czarnym sezamem .
Znam jedynie klasyczną koperkową. Kremu jeszcze nie robiłam. Apetyczny! Pozdrowienia :)
OdpowiedzUsuń