Zupa koperkowa -krem

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek


Podaję propozycję na dość szybką zupkę koperkową.
Jest na tyle łatwa, by robić jednocześnie coś innego!


Składniki
  • ryż z groszkiem i marchewką SYS
  • koperek PROECO
  • spora garść pestek dyni
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek

Ugotuj ryż z groszkiem i marchewką tak jak zaleca SYS na opakowaniu. Dodaj trochę więcej wody, dosmacz solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Pod koniec gotowania dodaj 2 łyżeczki koperku Proeco i dosłownie rozgotuj zupę!
Chyba , że chcesz ją delikatnie zblenderować.

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek

Wyłóż na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i listkami świeżej bazylii, dodaj koperku.
Gotowe!

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek

SYS,dania babci Zosi,Proeco Polska,koperek,pestki dyni,zupa koperkowa,bazylia,oliwa z oliwek


Pysznie i bardzo zdrowo! Możecie posypać czarnym sezamem .

Komentarze

  1. Znam jedynie klasyczną koperkową. Kremu jeszcze nie robiłam. Apetyczny! Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!