Ziemniaki z piekarnika, pyszne i soczyste.


Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Zapraszam na pyszne ziemniaczki z piekarnika.
Te ziemniaczki są dodatkiem, lub samodzielną przekąską.
Aromatyczne dzięki pewnym dodatkom i chrupiące przede wszystkim.
To wspaniały dodatek do wszystkiego.



Składniki
-kilka ziemniaków
  • curry i pietruszka PROECO
  • vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny
  • oliwa z oliwek najwyższej jakości
  • sól i pieprz do smaku

Zimniaki obierz, umyj , pokrój na cząstki.
Wsyp do miski, lekko dosmacz solą i pieprzem.
Wymieszaj, dodaj trochę oliwy z oliwek. dodaj łyżeczkę curry i 2 łyżeczki pietruszki Proeco.

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Następnie dodaj vinaigrette.

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Formę do zapiekania wysmaruj masłem i wsyp ziemniaki.
Piecz w 200 stopniach na złoty kolor.
Smacznego!

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny

Proeco,curry,pietruszka,ziemniaki,Monini,vinegrette classico, ocet balsamiczny z Modeny



Komentarze

  1. Robię, lubię i schrupałabym nawet teraz. Ale wspaniale wyglądają. Nic, tylko jeść. Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!