Botwinka


Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco


Nie każdy ma dostęp do boćwiny. I to z dobrego źródła.
Ja mam przez cały rok.


O najlepszą botwinkę troszczy się Babcia Zosia z rodzinnej firmy SYS
Sięgam po nią zawsze wtedy, kiedy MAM SMAKA NA BURAKA!

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

U mnie w lodówce często można spotkać buraki pieczone w piekarniku.
Są dodatkiem do carpaccio z buraka, do kanapki, są zupą - kremem i mają wiele innych zastosowań.

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Dziś u mnie botwinka z tartym burakiem i dodatkiem oleju kokosowego Skworcu  oraz koncentratem czosnku Proeco
Wykonanie banalnie proste!

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Składniki
Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Buraki upiecz i zetrzyj na dużych oczkach.
Botwinkę ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Do gotującej się zupy dodaj czosnek oraz olej kokosowy.
Na koniec tarte buraki.
Możesz odsmaczyć łyżką octu jabłkowego.

Smacznego!

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Dania Babci Zosi,SYS,skworcu,botwinka,boćwina,czoesnek,proeco

Komentarze

  1. U mnie w domu robi się podobną zupkę. Znam jej smak i bardzo lubię :) Muszę niedługo taką zrobić :) Pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!