Botwinka
Nie
każdy ma dostęp do boćwiny. I to z dobrego źródła.
Ja
mam przez cały rok.
O
najlepszą botwinkę troszczy się Babcia Zosia z rodzinnej firmy SYS
Sięgam
po nią zawsze wtedy, kiedy MAM SMAKA NA BURAKA!
U
mnie w lodówce często można spotkać buraki pieczone w piekarniku.
Są
dodatkiem do carpaccio z buraka, do kanapki, są zupą - kremem i
mają wiele innych zastosowań.
Dziś
u mnie botwinka z tartym burakiem i dodatkiem oleju kokosowego
Skworcu oraz koncentratem czosnku Proeco
Wykonanie
banalnie proste!
Składniki
- 2 x botwinka
- olej kokosowy extra virgin
- sól i pieprz do smaku
- kilka pieczonych buraków
Buraki
upiecz i zetrzyj na dużych oczkach.
Botwinkę
ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Do
gotującej się zupy dodaj czosnek oraz olej kokosowy.
Na
koniec tarte buraki.
Możesz
odsmaczyć łyżką octu jabłkowego.
Smacznego!
U mnie w domu robi się podobną zupkę. Znam jej smak i bardzo lubię :) Muszę niedługo taką zrobić :) Pozdrawiam serdecznie! :)
OdpowiedzUsuń