Zupa pomidorowa z papryką, na ostro!
Oto
aby zupa była bardzo zdrowa i szybko się robiła zatroszczy się
Babcia Zosia z rodzinnej firmy SYS
Inspiracją
do zup są przepisy Babci Zosi. Receptury składające się wyłącznie
z naturalnych składników sprawiają, że przypominają one
aromatyczne domowe wywary. Gotując zupę Babci Zosi wsypujesz
zawartość
opakowania do wrzącej wody i czekasz, aż warzywa zmiękną a po
domu rozniesie się przyjemny zapach.
Dodam,
że nie znajdziecie w nich chemii.
Dziś
pomidorowa, na ostro!
Możecie
ją rzecz jasna złagodzić dodając ze 4 daktyle, pokrojone w
paseczki.
Składniki
- 2 opakowania pomidorowej z papryką SYSJeśli chcecie pomidorowej łagodniejszej użyjcie zupy pomidorowej z ryżem SYS
- oliwa z oliwek Olitalia aromatyzowana czosnkiem IndexFood
- łyżeczka suszonego koperku SYS
- łyżka suszonej pietruszki SYS
- łyżeczka liści kolendry SKWORCU
Zacznij
gotować zupę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dodaj
koperku, pietruszki oraz kolendry.
Dosmacz
oliwą aromatyzowaną czosnkiem.
Gotuj.
Podawaj
z natką pietruszki.
Smacznego!
Polecam,
gdyż zupa właściwie sama się robi.
Nie
wymaga dużej ilości czasu.
W
kilka minut macie talerz wspaniałej, aromatycznej zupki!
Pomidorowa dobra w każdej wersji. Super pomysł z papryką i dodaniu klasycznej zupce nieco pikanterii :) Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuńMoja ukochana zupka :-)
OdpowiedzUsuń