Kurczak z patelni z ziemniaczkami


skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

Obiady jednogarnkowe to jedna z moich specjalności.
Są rewelacyjne, bo nie trzeba nad nimi stać, jak nad dzieckiem.
Każdy je lubi, a w razie czego można podgrzać!


Ja mięsko kupuje z jednego źródła, bo na pozostałych się już....zawiodłam!

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

Składniki
  • udka wasze ulubione
  • czerwony pieprz
  • masę selera naciowego
  • czosnek
  • świeże kłącze imbiru
  • sól u mnie różowa himalajska
  • ziemniaki
  • rozmaryn suszony lub świeży
  • oliwa z oliwek
  • bazylia
  • mix sałat
  • opcjonalnie pestki z dyni
  • olej z ostropestu 1 łyżeczka

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,


Umyj mięso. Natrzyj startym imbirem, czosnkiem i curry premium. Wymieszaj z oliwą z oliwek, lekko posól.
Na rozgrzanej patelni podsmaż i podduś z selerem i czerwonym pieprzem.

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

Ziemniaki obierz, posól, dodaj rozmarynu, oliwy z oliwek.

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

Wsyp na wierzch mięsa.
Zamknij pokrywę i ...możesz sobie i możesz sobie iść właściwie.
Ja zawsze wychodzę.
Po jakimś czasie wracam i trochę ruszam patelnią, sprawdzam czy ziemniak jest już gotowy.Daję go w razie czego na spód.

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,


Wyłóż sałatę na talerz. Wyciągnij mięso, ziemniaki.
Upraż pestki z dyni. Posyp całość, dodaj 1 łyżeczkę oleju z ostropestu, dosmacz solą jeśli konieczne.
I gotowe.

Szybkie, zdrowe i do syta!

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

skworcu,curry premium,przyprawa curry,udka z patelni,szybkie mięso,

Komentarze

  1. Pyszna propozycja na obiad. Z chęcią bym się wzięła do roboty i też takie danie przyrządziła. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj zjadłabym taki pyszny obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne danie. Szybko, smacznie i nie trzeba nad nim stać. Same zalety

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!