Zupa kokosowa z ciecierzycą, marchewką , dynią i jarmużem


jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,


Moi Drodzy , bardzo się ucieszyłam, kiedy do mojej biblioteczki zawitała część druga słynnej książki Marka Zaremby "Jaglany detoks" Wydawnictwa Pascal.


Pierwszą część - "Jaglany Detoks" przeczytały tysiące osób, które zmieniły całe swoje życie. Dlaczego? Bo książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć!


Z tej książki dowiesz się:
-jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie
-jak uporać się z infekcjami
-jak zaplanować detoks po ciąży
-jak połączyć bieganie z detoksem.

jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,

jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,

Nigdy nie jest za późno ,aby zadbać o siebie i o swoich bliskich.
Książka jest niesamowitą wskazówką i inspiracją dla każdego, kto pragnie zmienić całe swoje życie, nie bojąc się prawdziwej rewolucji, która wyjdzie na pewno na zdrowie!
Dziś przygotuję jeden z przepisów Marka, zmieniając jeden składnik. Ale to tylko dlatego, że miałam niesamowitą ochotę na tę właśnie zupę, ale pod ręką nie miałam czerwonej soczewicy.
Zastąpiłam ją natomiast gotowaną wcześniej ciecierzycą.
Dołożyłam pół szklanki pieczonej dyni Hokkaido.

jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,

Ta zupa to prawdziwy hit. Zapadnie Wam na pewno w pamięci.
Możecie zajadać się nią na kolację lub zabierać na lunch.

Składniki
  • pół szklanki pieczonej dyni Hokkaido (opcjonalnie)
  • szklanka jarmużu
  • 2 puszki pomidorów konserwowych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1-2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2-4 cm startego świeżego kłącza imbiru
  • 6 ząbków czosnku
  • opcjonalnie kilka nasion kolendry
  • 1 płaska łyżka curry
  • 1 mała łyżeczka kurkumy
  • pół szklanki gotowanej ciecierzycy ( w oryginale pół szklanki gotowanej czerwonej soczewicy )
  • sól morska do smaku
  • 1 litr wody
  • łyżka syropu z agawy
  • świeża bazylia lub kolendra do dekoracji

Jarmuż zalej wrzątkiem i trzymaj 4 minuty, następnie osącz z wody i odstaw na bok.
Czosnek posiekaj na plasterki, cebulę w piórka,a marchewkę, cukinię w centymetrowe plasterki.
Upiecz dynię w kostce.
Wszystko odłóż na bok.
W garnku rozgrzej olej kokosowy, obsmaż delikatnie imbir,cebulkę, czosnek i przyprawy.
Po chwili dodaj ciecierzycę (lub soczewicę) i pozostałe składniki.
Wlej mleko kokosowe i 2 szklanki wody, dosmacz solą i syropem z agawy.
Gotuj 15 minut z jarmużem.Pod koniec dodaj dynię.
Podawaj z listkami świeżej kolendry lub bazylii.

Smacznego !

jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,

jaglany detoks.kolejny krok,marek zaremba,kasza jaglana,dynia hokkaido,ciecierzyca,wegetariańskie danie,zupa z dyniowa,jarmuż,detoks,dietetyczne danie,zupa oczyszczająca,

Komentarze

  1. O mniam, miseczki takiej zupy bym nie odmówiła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam pierwszą część jaglanego detoksu. Jest cudowna. Może skuszę się na kolejną część?
    https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/11/kluski-dyniowe-z-indykiem-pieczarkami-i-porem/

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pyszna :) już niedługo też taką zrobię, na pewno! Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!