Dietetyczne śniadanie dla WZJG...
Od
czasu do czasu będą się pojawiały ,mam nadzieję pomocne dla
innych, różności dietetyczne, ze szczególnym naciskiem na WZJG.
WZJG- wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba, która
dotknęła jednego z moich domowników, a co za tym idzie, wywróciła
kuchnię do góry nogami. Codziennie eksperymentuję, czytam i podaję
dania, które nie tylko nakarmią, ale i nie zaszkodzą!
Dziś
przyjęte zostało triumfalnie takie proste śniadanko.
Nie
bez znaczenia wykonane w ten sposób.
Śniadanie
idealne również dla osób, które chcą po prostu zdrowo zjeść.
Składniki
- jajko ugotowane na miękko
- cukinia
- młode liście selera naciowego
- szczypta soli różowej
- biała bułka ,byle nie świeża
- opcjonalnie olej z ostropestu
Jak
wykonałam śniadanie dla WZJG?
Ugrillowałam
porządnie cukinię.Lekko posoliłam. Bułka również została
zgrillowana.
Jajko
ugotowałam na miękko.
Posypałam
wszystko listkami selera naciowego.Kilka kropel oleju z ostropestu.
Podałam.
I
cieszę się , że organizm przyjął bez zastrzeżeń. Zaznaczam, że
mama ma fazę ostrą wrzodziejącego zapalenia jelita grubego.
Przyznam
się, że ja również wsunęłam identyczne śniadanie!
Smacznego!
pyszny zestaw śniadaniowy również dla osoby zdrowej :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie 😊
OdpowiedzUsuń