Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem
Przedstawiam
Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane.
Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej
jakości tuńczykiem.
To
doskonała propozycja na Święta , i nie tylko!
Składniki
- gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was
- gotowana na parze fasola mung
- gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka
- tuńczyk z puszki w kawałkach
- łyżka lub więcej Majonezu Kieleckiego
- sól i pieprz do smaku
- bazylia świeża do dekoracji
Fasolę
oraz batata ugotuj na parze do miękkości.
Jaja
ugotowane na twardo przekrój na pół, wyciągnij żółtko.
Zmiksuj
razem w blenderze jaja, fasolkę, tuńczyka, batata i majonez.
Dosmacz
solą i ewentualnie pieprzem.Przełóż masę do dekoratora, napełnij
jaja.
Przed
podaniem udekoruj bazylią i gotowe!
Smacznego!
Jajka faszerowane to ja lubię praktycznie w każdej odsłonie. Ciekawa propozycja :) Sądzę, że w święta idealnie nadałaby się na stół :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń