Orientalny kurczak słodko kwaśny duszony z warzywami
Przepadam
za daniami jednogarnkowymi, prostymi.
Daniami
gdzie nie trzeba spędzać dużo czasu na przygotowaniach.
Lubię
eksperymenty.
To
jedno z wielu dań ,które powstało szybko i było nad wyraz smaczne i kolorowe.
Składniki
- podudzia z kurczaka
- kilka czerwonych ziemniaków
- warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex
- sos z mango ,morelami i kolendrą
- pieprz i sól do smaku
Podudzia
umyj i przełóż do szklanej miski, dodaj kilka łyżek sosu z
mango. Obtocz mięso i włóż na kilka godzin do lodówki, najlepiej
na noc.
Na
drugi dzień rozgrzej patelnię, wrzuć podudzia i kilka cząstek
obranych ziemniaków.
Ziemniaki w moim przepisie są tylko dodatkiem- to opcja.
Ziemniaki w moim przepisie są tylko dodatkiem- to opcja.
Patelnię
przykryjcie.
Po
5 minutach wsypcie zawartość mrożonek Hortex na wierzch i
przykryjcie patelnię. Można dosmaczyć oliwą z oliwek.
Kiedy
wszystko zmięknie, przemieszaj całość i ponownie podduś.
Podałam
z bazylią.
Ot
i cała filozofia.
Kolorowo
i smacznie.
Bez
wysiłku.

Bardzo lubię takie dania. Pysznie i kolorowo :-)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie kolorowo się prezentuje :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!
OdpowiedzUsuńPyszny i tak kolorowy obiadek, że chce sie jeść :)
OdpowiedzUsuń