Warzywa po azjatycku z serem korycińskim

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie


Lubicie dania resztkowe?
Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje.
To danie jest tego przykładem.


Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków jaglanych i parmezanu.
Zostały uduszone w sosie pomidorowym.
Z czeluści mojej zamrażarki wyciągnęłam mieszankę azjatycką z grzybami mun.
I tak powstało danie pyszne i zdrowe.

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

Składniki
ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie


Patelnię rozgrzej z olejem kokosowym.
Wsyp mieszankę azjatycką, dosmacz solą i przyprawą bez chemii.
Zamknij i duś.
Pod koniec gotowania dodaj pulpeciki mięsne (już uduszone w sosie pomidorowym wcześniej) z sosem pomidorowym.
Podgrzej.
Wymieszaj.
Posyp parmezanem, dodaj bazylią. Przed podaniem dodaj ser koryciński.
Danie gotowe.

Naturalnie. Smacznie. Kolorowo!

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

ser koryciński,serowar podlaski,mieszanka azjatycka,skworcu sklep,danie azjatyckie

Komentarze

  1. Świetny pomysł, chętnie wypróbuję ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ser koryciński polubiłam już dawno, dawno temu. Super propozycja. Wygląda smakowicie i na pewno jest doskonała. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!