Warzywa po azjatycku z serem korycińskim
Lubicie
dania resztkowe?
Ja
tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje.
To
danie jest tego przykładem.
Kilka
dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków
jaglanych i parmezanu.
Zostały
uduszone w sosie pomidorowym.
Z
czeluści mojej zamrażarki wyciągnęłam mieszankę azjatycką z
grzybami mun.
I
tak powstało danie pyszne i zdrowe.
Składniki
- pulpeciki mięsne opcjonalnie
- sos pomidorowy
- mieszanka azjatycka
- parmezan
- ser koryciński
- sól do smaku
- pieprz ziołowydo smaku
- świeża bazylia
- grzanki opcjonalnie
- nierafinowany olej kokosowy do smażenia
Patelnię
rozgrzej z olejem kokosowym.
Wsyp
mieszankę azjatycką, dosmacz solą i przyprawą bez chemii.
Zamknij
i duś.
Pod
koniec gotowania dodaj pulpeciki mięsne (już uduszone w sosie
pomidorowym wcześniej) z sosem pomidorowym.
Podgrzej.
Wymieszaj.
Posyp
parmezanem, dodaj bazylią. Przed podaniem dodaj ser koryciński.
Danie
gotowe.
Naturalnie.
Smacznie. Kolorowo!
Świetny pomysł, chętnie wypróbuję ;-)
OdpowiedzUsuńSer koryciński polubiłam już dawno, dawno temu. Super propozycja. Wygląda smakowicie i na pewno jest doskonała. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń