Dietetyczne risotto koperkowe z kurczakiem dla WZJG

dietetyczne risotto,WZJG,wrzodziejące zapalenie jelita grubego co jeść,olej kokosowy skworcu,curry skworcu,risotto jak zrobić,


Kolejna propozycja dla lubiących jeść lekko , ale dla tych , którzy borykają się z problemem WZJG.
Risotto. Włoski klasyk na potrzebach diety.
Pyszny !



Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • biała cebula
  • mniej niż pół łyżeczki curry
  • torebka ryżu do risotto
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • spora garść tartej marchewki
  • pół garści tartego selera
  • dużo koperku, u mnie mrożony
dietetyczne risotto,WZJG,wrzodziejące zapalenie jelita grubego co jeść,olej kokosowy skworcu,curry skworcu,risotto jak zrobić,

Najpierw ugotuj ryż według instrukcji. Ważne- powinien być sypki.
Cebulkę pokrój w piórka, pierś z kurczaka w większe paski lub kawałki.
Mięso dopraw solą, curry i pieprzem. Duś w niewielkiej ilości wody z łyżeczką oleju kokosowego i marchewki.
Rozgrzej patelnie o grubym dnie lub duży rondel. Dodaj trochę oleju kokosowego i podsmaż delikatnie cebulkę, dodaj gotowego kurczaka , przemieszaj. Wsyp ryż, wymieszaj.
Pięć minut przed wyłączeniem gazu dodaj sporo koperku, dosmacz solą w razie potrzeby i skrop oliwą z oliwek jeśli chcesz.To risotto jest raczej sypkie.Nie klei się.

dietetyczne risotto,WZJG,wrzodziejące zapalenie jelita grubego co jeść,olej kokosowy skworcu,curry skworcu,risotto jak zrobić,

dietetyczne risotto,WZJG,wrzodziejące zapalenie jelita grubego co jeść,olej kokosowy skworcu,curry skworcu,risotto jak zrobić,


Risotto gotowe!

dietetyczne risotto,WZJG,wrzodziejące zapalenie jelita grubego co jeść,olej kokosowy skworcu,curry skworcu,risotto jak zrobić,


Komentarze

  1. Fajny przepis z pewnością wypróbuję Zapraszam na mojego bloga http://helphystyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!